Sastāvdaļas
- 250 g manas putraimu
- 125 g nesālīta sviesta
- 2 ēdamkarotes ciedru riekstu
- 250 g cukura
- 250 ml ūdens
- 250 ml piena
- saldējums
Pagatavošana
- Izkausē DELIMANO katlā sviestu, pievienojiet mannu un apcepiet to vidējā karstumā, nepārtraukti maisot.
- Pievienojiet riekstus, apmaisiet un neņemiet no plīts.
- Sajauciet sīrupa sastāvdaļas - cukuru, ūdeni, pienu.
- Lejiet mērces katliņā līdz tas sāk vārīties un lēnām ielejiet to katliņā, kur atrodas manna.
- Nepārtrauciet maisīšanu, izmantojot koka karoti.
- Pagatavotais maisījums būs putojošs.
- Uzlieciet katliņu uz plīts un maisiet maisījumu līdz tas sāk atdalīties no DELIMANO katliņa malām, maisījums iegūs mīklas konsistenci, tas neaizņems vairāk ka pāris minūtes.
- Noņemiet katlu no plīts, uzlieciet vāku un atstājiet to uz 5 minūtēm, tad noņemiet vāku un ļaujiet pagatavotajai masai atdzist.
- Kad masa ir atdzisusi, ielieciet traukā saldējumu un izklājiet to kārtā virs mannas maisījuma.
Recepte tapusi sadarbībā ar DELIMANO
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!