Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 100 g pūdercukura
- 2 olu dzeltenumi
- 200 g mandeļu milti
- 200 g kviešu milti
Garšvielas:
- kardamons
- kanēlis
- muskatrieksts
- vaniļas cukurs
- apelsīnu miziņa, tikai dzeltenā daļa
- divas ēdamkarotes apelsīna sulas
Pagatavošana
- Sviestu saputo ar pūdercukuru, kad masa ir palikusi gaiša, pievienojam apelsīna miziņu un sulu. Tad trīs piegājienos iesijā miltus un garšvielas.
- Liekam mīklu uz 1 stundu ledusskapī.
- Pēc tam veidojam bumbiņas. Ar glāzes palīdzību iespiežam viduci, gultiņu mandarīnu šķēlei. Glazēs dibenu iemērcējam traukā ar cukuru, lai iespiežoties cukurs paliek uz cepuma viduci.
- Noziežam malas ar olas dzeltenu un pārberam ar cukuru.
- Cepam 40 min 170°C.
- Atdzesējam, pārberam ar pūdercukuru.
Receptes un foto autore: Vlada Vladlena