Mandeļu cepumi svētku galdam

Mandeļu cepumi svētku galdam Foto: Mandeļu cepumi svētku galdam

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g mandeļu milti
  • 200 g kviešu milti

Garšvielas:

  • kardamons
  • kanēlis
  • muskatrieksts
  • vaniļas cukurs
  • apelsīnu miziņa, tikai dzeltenā daļa
  • divas ēdamkarotes apelsīna sulas

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar pūdercukuru, kad masa ir palikusi gaiša, pievienojam apelsīna miziņu un sulu. Tad trīs piegājienos iesijā miltus un garšvielas.
  2. Liekam mīklu uz 1 stundu ledusskapī.
  3. Pēc tam veidojam bumbiņas. Ar glāzes palīdzību iespiežam viduci, gultiņu mandarīnu šķēlei. Glazēs dibenu iemērcējam traukā ar cukuru, lai iespiežoties cukurs paliek uz cepuma viduci.
  4. Noziežam malas ar olas dzeltenu un pārberam ar cukuru.
  5. Cepam 40 min 170°C.
  6. Atdzesējam, pārberam ar pūdercukuru.

Receptes un foto autore: Vlada Vladlena

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes