Sastāvdaļas
- 600 g rupjmaizes
- 8 glāze/s ūdens
- 130 g cukura
- 100-150 g žāvētu augļu (āboli, aprikozes, rozīnes, melnās plūmes)
- 70 g dzērveņu
- kanēlis
- 1 glāze/s putukrējuma
Pagatavošana
- Klona maizi (bez garozas) cepeškrāsnī apbrūnina brūnu, pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā atstāj apmēram stundu.
- Pēc tam maizi ar visu šķidrumu izberž caur sietu, pievieno cukuru, garšvielas, noskalotus kaltētos augļus un dzērveņu sulu, vāra, līdz augļi mīksti.
- Pasniedz aukstu ar saputotu putukrējumu. Izdekorē ar augļiem. Vai pēc sirds patikas.
Recepti piedāvā un iesaka: Vlada Vladlena
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!