Sastāvdaļas
- 240 g magoņu sēklu
- 110 g pūdercukura
- 80 g cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1/2 tējkarotes maltu krustnagliņu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 citrona miziņa
- 6 olas
- 4 olu baltumi
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Lielā bļodā ber magoņu sēklas, pūdercukuru, kanēli, krustnagliņas, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa.
- Pievieno citrona miziņu, olas un eļļu - sakuļ maisījumu vieglās putās.
- Olu baltumus sakuļ, kamēr tie kļūst balti, pakāpeniski pievieno cukuru, turpina kult, līdz stingrām putām.
- Olu baltumus iecilā magoņu sēklu un olu maisījumā, samaisa viendabīgā masā.
- Veidni ieziež ar sviestu, mazliet pārkaisa ar miltiem, mīklu lej tajā.
- Uzkarsē krāsni līdz 170°C temperatūrai.
- Cep 40 - 50 minūtes, atdzesē. Pasniedz ar citronu džemu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!