Sastāvdaļas
- 600 g liellopu gaļas
- 30 g sviesta
- 2 sīpoli
- 400 g kartupeļu
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 150 g tomātu biezeņa
- 2 ķiploka daiviņas
- 200 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Liellopu gaļu atbrīvo no dzīslām, sagriež nelielos gabaliņos, cep sviestā.
- Gaļu cep pakāpeniski, pa daļām, lai tā ceptos, nevis sautētos.
- Ceptajai gaļai pievieno salmiņos sagrieztus sīpolus, cep, maisot, 2-3 minūtes.
- Gaļu pārliek katlā ar verdošu ūdeni (1,5 - 2 litri), vāra 30 minūtes.
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, kad gaļa ir pusgatava, liek katlā, pieber sāli.
- Pievieno ķimenes, citrona miziņas, vāra, kamēr gaļa un kartupeļi ir mīksti.
- Pievieno tomātu biezeni, sakapātus ķiplokus, visu uzvāra un izslēdz uguni.
- Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!