Liellopu aknu torte

Liellopu aknu torte Foto: Liellopu aknu torte

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu aknu
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes auzu pārslu miltu 
  • sāls, pipari pēc garšas
Pildījumam:
  • 1 burkāns
Mērcei:
  • 80 ml jogurta bez piedevām
  • 10 g sinepju
  • 2 ķiploka daiviņas
Rotāšanai: 
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Liellopu aknas sablenderē, pievieno olas, miltus, garšvielas - kārtīgi samaisa.
  2. Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē.
  3. Cep, ar augu eļļu ieziestā pannā lielas apaļas aknu pankūkas, uz lēnas uguns.
  4. Kad aknu pankūkas izceptas, pannā cep rīvētu burkānu.
  5. Gatavo mērci - jogurtu samaisa ar sinepēm un sakapātiem ķiplokiem.
  6. Saliek torti - aknu pankūka, mērce, burkānu pildījums, uzber mazliet sāls, tad atkal liek aknu pankūku un tā uz priekšu.
  7. Kad torte salikta, rotā to ar rīvētu, cieti vārītu olu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes