Liellopa steiks sarkanvīna etiķa marinādē

Liellopa steiks sarkanvīna etiķa marinādē Foto: barbora.lv publicitātes foto

Sastāvdaļas

● 4 gab. liellopa steika (1 x 250 g)
● 100 ml sarkanvīna etiķa
● 50 ml olīveļļas
● 30 ml Vusteršīras mērces
● 15 g brūnā cukura
● 1 ēdamkarote kūpināta paprikas pulvera
● 3 šķipsnas sāls
● ½ tējkarote drupinātu melno piparu

 

Pagatavošana

  1. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu vai dakšu.
  2. Puto līdz brīdim, kad cukurs ir izkusis un maisījums veido viendabīgu emulsiju.
  3. Marinē gaļu vienu līdz divas stundas.

 

Sarkanvīna etiķa marināde ir paredzēta, lai karamelizētu gaļu. Tās saldenā garša lieliski apvienojama ar liellopa steiku, radot restorāna cienīgu pēcgaršu mājās gatavotām vakariņām. Maltīte gan pati par sevi ir gana smaga, tādēļ tā pasniedzama ar ko vieglu – lapu salātiem vai svaigiem tomātiem un plāni grieztiem sarkaniem sīpoliem. Pikantas piegaršas cienītājiem ieteicams  pievienot nedaudz olīveļļas un vidēji asu čili.

Recepti iesaka interneta veikala Barbora.lv garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis.




  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes