Laksa ar garnelēm

Laksa ar garnelēm Foto: Laksa ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 200 g garneles
  • svaigs ingvers
  • 8 gab. šampinjoni
  • 2 ēd.k. sarkanā karija pasta
  • 1 l vistas buljons
  • 1 paka Santa Maria Ramen nūdeles
  • 1 iepakojums Santa Maria Kokosriekstu piens, oriģinālais
  • 2 gab. laimi
  • sāls
  • Santa Maria Tellicherry melnie pipari
  • kokosriekstu eļļa
  • svaigs baziliks
  • svaigs koriandrs
  • čili
  • melnās sezama sēklas

Pagatavošana

  1. Izvāra nūdeles un notecina caurdurī.
  2. Katliņā vai pannā uzkarsē eļļu un dažas minūtes apcep garneles.
  3. Pievieno katliņa saturam rīvētu ķiploku un ingveru, šampinjonus un visu apcep vēl dažas minūtes.
  4. Pievieno sarkanā karija pastu un uzsilda katliņā esošo masu vienas minūtes laikā.
  5. Ielej katliņā buljonu, uzvāra iegūto masu, pievieno kokosriekstu pienu un svaigi spiestu laima sulu.
  6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Saliek nūdeles dziļajos šķīvjos un ielej pagatavoto zupu.
  8. Pasniedz ar svaigu baziliku, koriandru, čili pipara ripiņām un sezama sēklām.


Recepte sagatavota sadarbībā ar blogeri Kristinu Pišniukaiti Šimkieni (Lietuva).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes