Krēma kūka ar citronu un ingveru

Krēma kūka ar citronu un ingveru Foto: Krēma kūka ar citronu un ingveru

Sastāvdaļas

  • 2 citroni
  • 175 g sviesta
  • 175 gaiši brūnā cukura
  • 3 olas
  • 175 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1/2 tējkarotes sasmalcināta ingvera
  • 100 g nosusināta ingvera, kas atrodas sīrupā

Pildījumam:

  • 600 ml 35 % saldā krējuma
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 180°C temperatūrai.
  2. Ietauko 2 apaļās 20 cm platas veidnes un rūpīgi ieklāj tajās cepamo papīru.
  3. Smalki sarīvē citronu miziņu.
  4. Sakuļ sviestu kopā ar cukuru baltā, gaisīgā masā, pēc tam pakāpeniski iemaisi tajā olas, katru reizi pievienojiet arī tējkaroti miltu. Pievieno sīrupu, arī pusi no citrona miziņas un sulas., samaisi ar iesijātiem miltiem, cepamo pulveri un arī samaltu ingveru.
  5. Sagriez ingveru, kas pirms tam bija sīrupā, un pusi no tā visa pievieno masai.
  6. Masu ieliec veidnēs un izlīdzini virsmu.
  7. Cep 25-30 minūtes, kamēr biskvīts kļūst zeltains un stingrs.
  8. Pēc tam izliec to uz metāla režģa, lai biskvīts pilnībā atdziest.
  9. Pagatavo pildījumu: saputo putukrējumu ar atlikušo citrona miziņu. 1/3 uzliec uz atdzisušā biskvīta un pa virsu uzliec otru biskvīta kārtu.
  10. Uzsmērē 1/3 putukrējuma uz kūkas virsmas un sāniem, pārējo ieliec kulinārijas maisiņā ar zvaigžņveidīga uzgali. Apkārt apaļajai mīklas malai virspusē izspied rozītes. Citronu sagriez plānās šķēlītēs, iegriez līdz pusei un saloki.
  11. Dekorē kūku un apkaisi ar ingveru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes