Sastāvdaļas
- 4 klementīni
- 200 g sviesta(istabas temperatūrā)
- 140 g tumšo rozīņu
- 140 g gaišo rozīņu
- 140 g sarkano jāņogu (žāvētas/svaigas/saldētas)
- 100 g žāvētu ķiršu
- 2 ēdamkarotes brendija
- 200 g brūnā cukura
- 3 olas (sakultas)
- 1/2 tējkarote malta kanēļa
- 1 tējkarote garšvielu maisījuma
- šķipsniņa maltu krustnagliņu
- 140 g kukurūzas putraimu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 100 g maltu mandeļu,
Garnējumam:
- 4 klementīni
- 140 g pūdercukura
- papildus pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana
- Garšvielu maisījuma pagatavošana - 1 ēdamkaroti piparu, 1 ēdamkaroti malta kanēļa, 1 ēdamkaroti malta muskatrieksta, 2 tējkarotes maltu ķimeņu, 1 tējkarote maltu krustnagliņu, 1 tējkarote malta koriandra, 1 tējkarote malta ingvera. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, ievieto aizveramā trauciņā un noliek vietā, kur ir tumšs.
- 4 klementīnus nelielā katliņā aplej ar ūdeni un vāra vidēji lielā karstumā.
- Kad tie sāk vārīties, samazini karstumu un turpini sildīt nelielā karstumā aptuveni 1 stundu. Noliec maliņā atdzesēties.
- Uzsildi cepeškrāni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formu un pārklāj pamatni ar apļa formas cepamo papīru, kuru arī nedaudz ietauko.
- Izvārītos klementīnus pārgriez uz pusēm un izņem sēklas, ja tādas ir. Sasmalcini tos virtuves kombainā.
- Tumšās un gaišās rozīnes, jāņogas un ķiršus aplej ar brendiju nelielā bļodā.
- Tad pievieno klementīnu biezeni un samaisi viendabīgā masā.
- Atsevišķā bļodiņā samaisi sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno sakultās olas, labi samaisot pēc katras devas pievienošanas.
- Citā trauciņā samaisi garšvielas, maltās mandeles, kukurūzas putraimus, cepamo pulveri.
- Tad, kopā ar sukāžu un klementīnu masu, pievieno sviesta masai un visu rūpīgi samaisi.
- Iegūto mīklu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties vidējā stāvā aptuveni 30 minūtes.
- Tad samazini cepšanās temperatūru līdz 160°C un turpini cept vēl 40 minūtes.
- Pēdējās 20 cepšanās minūtēs apklāj kūkas virsmu ar cepamo papīru, lai izvairītos no tās apdegšanas.
- Kad kūka izcepusies novieto to atdzesēties aptuveni 30 minūtes.
- Garnējumam: Sagriež klementīnus 5 mm biezās šķēlītēs.
- Nelielā katliņā ieber cukuru un 140 ml ūdens un vāra līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
- Tad liek iekšā klementīnu šķēlītes un apmaisa tos ar sīrupu. turpina vārīt nelielā karstumā aptuveni 1 stundu. Pēc tam noliek atdzesēties.
- Pirms kūkas pasniegšanas apber to ar pūdercukuru un izkārto karamelizētās klementīnu šķēlītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!