Sastāvdaļas
- 600 g ķirbju
- 4 gareniskai sagrieztas paprikas bez sēklām
- 2 ceturtdaļās sagriezti sarkanie sīpoli
- 16 ķirštomātiņi
- 2 svaigi asie sarkanie čili pipari
- 4 viegli saspiestas ķiploku daiviņas
- 2 ēdamkarotes sīki sakapāta timiāna
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote medus
- sāls
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Ķirbi sagriež, izņem sēklas, nomizo.
- Sagriež 5 cm garos gabalos.
- Ķirbi liek lielā cepamajā veidnē, pievieno papriku, sīpolus, tomātus, čili piparus un ķiplokus.
- Apslaka ar eļļu un medu, pārkaisa ar timiānu un sāli.
- Cep 50-60 minūtes, līdz ķirbis ir gaiši brūns.
- Cepšanas laikā dārzeņus apgroza.
- Piecas minūtes atdzesē, pasniedz ar grauzdētu maizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!