Sastāvdaļas
Nemaināmā sastāvdaļas:
- 1,5 glāzes miltu
- 1,5 glāzes cukura
- 1,5 glāzes skāba krējuma
- 3 olas
- 1 tk cepamā pulvera
Maināmās sastāvdaļas:
- rozīnes
- vaniļa (sēkliņas vai cukurs)
Pagatavošana
- Krējumu, miltus, cukuru, cepamo pulveri un olas sakuļ.
- Rozīnes izmērcē, tad apvārta miltos, iejauc masā. Keksa formu ieziež ar sviestu, apkaisa ar miltiem.
- Ielej masu formā, liek līdz 175-180°C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 45-50 minūtes, pārbauda gatavību ar kociņu.
Šī keksa recepte ir ģeniāli vienkārša un tieši tāpēc tik laba. Knifs - precīzas proporcijas un sastāvdaļas. Variēt drīkst tikai ar "piedevām", ar pamatsastāvdaļām - nē!
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem.
Paldies!