Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 200 g speķa
- 1/2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1 tējkarote piparu, pētersīļu zaļumi
- 1/2 tējkarotes ķimeņu
- 1 tējkarote pulverī saberztu lauru lapu
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Katlā apcep sīkos gabaliņos sagrieztu speķi.
- Pieliek 1/3 ēdamkarotes miltu, ļauj tiem sabrūnēt.
- Maisot pieliek piparus un nedaudz sāls, pētersīļu zaļumus, ķimenes, lauru lapu, pielej buljonu vai ūdeni, 5 minūtes vāra, pēc tam katlā liek nomizotus un daiviņās sagrieztus zaļus kartupeļus.
- Kad kartupeļi izvārās, nolej taukus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!