Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās mīklas
- 1 glāze magoņu sēkliņu
- 1 glāze verdoša ūdens
- 1 olas baltums
- 1 olas dzeltenums+1 tējkarote piena pārziešanai
- 1/2 glāzes cukura
- 100-150 g rozīņu
Pagatavošana
- Magoņu sēkliņas pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest.
- Rozīnes noskalo un mērcē ūdenī.
- Mīklu izrullē.
- Olas baltumu sakuļ ar cukuru, pievieno uzbriedinātās magoņu sēkliņas, kārtīgi samaisa.
- Ar šo maisījumu noklāj mīklu, uzkaisa rozīnes un, ja garšo salds, pievieno mazliet cukura.
- Satin ruleti, sagriež nelielos gabalos, atstāj pastāvēt.
- Tad mīklas gabalus noziež ar sakultu olas dzeltenumu ar pienu, pievieno mazliet magoņu sēkliņu.
- Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 180°C temperatūrā, 15-18 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!