Karstvīns ar ingveru un rozīnēm

Karstvīns ar ingveru un rozīnēm Foto: Karstvīns ar ingveru un rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 1,5 l sausa sarkanvīna
  • 3 apelsīni
  • 15 krustnagliņas
  • 1 citrons
  • 5-6 ēdamkarotes cukura
  • 2 4-5 cm garas kanēļa standziņas
  • 5 cm liels ingvera gabaliņš
  • 50 g rozīņu

Pagatavošana

  1. 1 apelsīnu atstāj veselu, bet pārējos sagriež 4 daļās.
  2. Citronu sagriež 4 daļās.
  3. Ingvera gabaliņu nomizo un pārgriež uz pusēm.
  4. Veselā apelsīna mizā sadur krustnagliņas, vienmērīgi izkārtojot pa visu virsmu.
  5. Katlā liek veselo apelsīnu, kas sadurstīts ar krustnagliņām, apelsīnu gabaliņus, citrona gabaliņus, ingveru, rozīnes, kanēļa standziņas.
  6. Lej sarkanvīnu.
  7. Katlu liek uz nelielas uguns, pieber cukuru, samaisa.
  8. Karsē, maisot, līdz 70-80°C temperatūrai.
  9. Nedrīkst uzvārīt, tikko parādās tvaiki, un pazūd gaišas putas, karstvīnu noņem no uguns.
  10. Katlam uzliek vāku un atstāj uz 20-30 minūtēm, tad pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes