Sastāvdaļas
- gabals jēra gaļas (šai receptē krustu gabals, jeb segli)
Marinādei:
- 1 ēd. k. medus
- 1 ēd. k. sinepju
- 1 ēd. k. balzamiko krēma
- ķiploki
- garšvielas
- dārzeņi, kādi vien patīk pēc garšas un izvēles
- žāvētas plūmes un aprikozes
Pagatavošana
- Cepeša gabalu iesmērē ar sāli un garšvielām. Izveido iegriezumus, kuros ieliek ķiploku šķēlītes. Apsmērē ar marinādi un atstāj uz 1 stundu ievilkties.
- Dārzeņus sagriež palielos gabalos. Bļodā samaisa ar sāli un garšvielām.
- Cepeša maisā liek plūmes, aprikozes un rozmarīnu. Labāk svaigu. Ieliek gaļu un dārzeņus, maisu aiztaisa un augšpusē izgriež nelielu caurumiņu, kur izplūst tvaikam.
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C 1,5 stundas. Cepšanas laiks atkarīgs no gaļas gabala biezuma. Var cept 150°C, bet tad jācep ilgāk.
- Klāt labi iederas arī sviesta pupiņas.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!