Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās bezrauga mīklas
- 500 g heka filejas
- 200 g rīsu
- 1/2 purava kāta
- 3 olas
- 1 olas dzeltenums pārziešanai
- saulespuķu eļļa cepšanai
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Zivi sagriež lielos gabalos, cep pusgatavu, saulespuķu eļļā.
- Puravu sagriež un pievieno zivij, turpina cept 5 minūtes, tad noņem no uguns.
- Rīsus vāra pusgatavus, pievieno zivij un puravam, samaisa, pieber sāli, piparus.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, noziež to ar sviestu.
- Mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas, sadursta ar dakšiņu un atstāj uz 20 minūtēm nostāvēties.
- Virsū mīklai liek rīsu-zivju pildījumu, mīklas maliņas noziež ar sakultu olu dzeltenumu.
- Pildījumam uzlej vārītu ūdeni, lai rīsi uzsūktu mitrumu un nebūtu sausi.
- Cep pīrāgu 180°C temperatūrā, 45 minūtes, tad pīrāgu izņem, izveido pildījumā iedobes, kurās katrā iesit olas.
- Turpina cept pīrāgu 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!