Sastāvdaļas
- 150 g griķu
- 250-300 g maltas gaļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 burkāns
- 2-3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Griķus apgrauzdē ietaukotā pannā.
- Apcep sakapātu sīpolu, malto gaļu un rupji sarīvētu burkānu - kamēr kļūst zeltaini.
- Pievieno tomātu pastu, samaisa.
- Gaļai un dārzeņiem pievieno griķus, uzlej verdošu ūdeni tā, lai griķi būtu mazliet pārklāti ar ūdeni.
- Pieber sāli, sautē uz lēnas uguns, uzliekot vāku.
- Gataviem griķiem pievieno sakapātus ķiplokus, samaisa, ja vēlas, pievieno maltus piparus un lauru lapas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!