Garneles ķiploku, ingvera un čili marinādē

Garneles ķiploku, ingvera un čili marinādē Foto: Garneles ķiploku, ingvera un čili marinādē

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes sāls
  • 2,5 ēdamkarotes cukura + 4 tējkarotes cukura 
  • 2,5 ēdamkarotes malta čili pipara
  • 4 glāzes ūdens
  • 900 g attīrītu garneļu
  • 1/4 glāzes augu eļļas
  • 10 cm svaigas ingvera saknes (nomizo un sakapā)
  • 4 sakapātas ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Vidēja lieluma bļodā samaisa sāli, 2,5 ēdamkarotes cukura, čili piparus, ūdeni - kuļ ar putojamo slotiņu, kamēr cukurs un sāls izkūst.
  2. Šajā maisījumā liek garneles, atstāj istabas temperatūrā uz 20 minūtēm.
  3. Lielā pannā uzkarsē augu eļļu, uz vidējas uguns cep ingveru un ķiplokus 1 minūti, ik pa brīdim, apmaisot ar koka lāpstiņu.
  4. Pievieno 4 tējkarotes cukura, maisa, kamēr ķiploki kļūst bāli-zeltaini(apm. 1-2 minūtes).
  5. Ķiploki nedrīkst kļūt tumši-brūni!
  6. Garneles notecina caurdurī, liek pannā, palielina uguni, cep, ik pa brīdim apmaisot, kamēr garneles kļūst rozā(apm. 3-4 minūtes). Garneles pasniedz ar rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes