Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes sāls
- 2,5 ēdamkarotes cukura + 4 tējkarotes cukura
- 2,5 ēdamkarotes malta čili pipara
- 4 glāzes ūdens
- 900 g attīrītu garneļu
- 1/4 glāzes augu eļļas
- 10 cm svaigas ingvera saknes (nomizo un sakapā)
- 4 sakapātas ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Vidēja lieluma bļodā samaisa sāli, 2,5 ēdamkarotes cukura, čili piparus, ūdeni - kuļ ar putojamo slotiņu, kamēr cukurs un sāls izkūst.
- Šajā maisījumā liek garneles, atstāj istabas temperatūrā uz 20 minūtēm.
- Lielā pannā uzkarsē augu eļļu, uz vidējas uguns cep ingveru un ķiplokus 1 minūti, ik pa brīdim, apmaisot ar koka lāpstiņu.
- Pievieno 4 tējkarotes cukura, maisa, kamēr ķiploki kļūst bāli-zeltaini(apm. 1-2 minūtes).
- Ķiploki nedrīkst kļūt tumši-brūni!
- Garneles notecina caurdurī, liek pannā, palielina uguni, cep, ik pa brīdim apmaisot, kamēr garneles kļūst rozā(apm. 3-4 minūtes). Garneles pasniedz ar rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!