Sastāvdaļas
- 200 ml gaišā alus
- 250 g sviesta
- 3 1/2 glāzes miltu
Krēmam:
- 1 l piena
- 5 olas
- 1 1/2 glāzes cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
- 250 g sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Izsijātus miltus sajauc ar sviestu, kas sagriezts plānās šķēlītēs.
- Pakāpeniski masai pievieno alu un sāk mīklu mīcīt, kamēr tā atlīp no rokām.
- Mīklu ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Pēc tam sadala to 12 vienādās daļās un katru no tām izrullē. Izgriež A4 formāta lapas formā.
- Liek mīklu cepties 180°C temperatūrā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un vaniļas cukuru.
- Nepārtraucot maisīšanu pievieno 1/2 glāzi auksta piena un rūpīgi samaisa.
- Atlikušo piena daudzumu nelielā katliņā uzsilda un tad pakāpeniski pievieno krēmam.
- Nepārtraukti maisot, karsē krēmu līdz vārīšanās temperatūrai vai kamēr tas sabiezē.
- Krēmu atdzesē un pievieno tam sviestu. Visu saputo ar elektrisko putotāju.
- Krēmu klāj pār katru no biskvītiem un tortes virsmu.
- Ievieto ledusskapī uz nakti un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!