Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 240 ml saldā krējuma
- 3 ķiploka daiviņas
- 150 g garneļu
- 150-200 g sagrieztu sēņu
- 6 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
- 225 g fetučini makaronu
- citrons
- pētersīļi
Pagatavošana
- Sakarsē lielu pannu, cep ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, garneles - 2 ēdamkarotēs sviesta, cep 5 minūtes.
- Pievieno vēl 2 ēdamkarotes sviesta, pievieno sēnes, turpina cept 3 minūtes.
- Vāra makaronus sālsūdenī - 8-10 minūtes.
- Pannā lej saldo krējumu, pievieno Parmas sieru - samaisa.
- Sautē uz vidējas uguns 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisa, mērcei jāsabiezē.
- Ja mērce nav pietiekami bieza, pievieno miltus vai kartupeļu cieti.
- Gataviem makaroniem nolej ūdeni.
- Fetučini pasniedz ar mērci, rotā ar svaigiem pētersīļiem, citrona šķēlīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!