Fetučini Alfredo ar garnelēm

Fetučini Alfredo ar garnelēm Foto: Fetučini Alfredo ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 240 ml saldā krējuma
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 150 g garneļu
  • 150-200 g sagrieztu sēņu
  • 6 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
  • 225 g fetučini makaronu
  • citrons
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Sakarsē lielu pannu, cep ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, garneles - 2 ēdamkarotēs sviesta, cep 5 minūtes.
  2. Pievieno vēl 2 ēdamkarotes sviesta, pievieno sēnes, turpina cept 3 minūtes. 
  3. Vāra makaronus sālsūdenī - 8-10 minūtes.
  4. Pannā lej saldo krējumu, pievieno Parmas sieru - samaisa.
  5. Sautē uz vidējas uguns 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisa, mērcei jāsabiezē.
  6. Ja mērce nav pietiekami bieza, pievieno miltus vai kartupeļu cieti.
  7. Gataviem makaroniem nolej ūdeni.
  8. Fetučini pasniedz ar mērci, rotā ar svaigiem pētersīļiem, citrona šķēlīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes