Sastāvdaļas
- gurķi
- sāls
- sīpoli
- mārrutki
- sausais ingvers
- smaržīgie pipari
- krustnagliņas
- daži saišķi diļļu
- estragona lapas
- etiķis
Pagatavošana
- Izlasa mazus gurķīšus, rūpīgi nomazgā, apber ar sāli un atstāj tā 12 stundas.
- Pēc tam tos noslauka ar dvieli sausus un saliek burkā kopā ar maziem sīpoliem, sīkos gabalos sagrieztiem mārrutkiem, sauso ingveru, smaržīgajiem pipariem, krustnagliņām, dažiem saišķiem diļļu un estragona lapām.
- Pārlej ar stipru etiķi, kas gurķu zaļo krāsu padara spilgtāku.
- Pēc divām nedēļām etiķi nolej, uzvāra, noņem putas un pēc atdzesēšanas atkal uzlej gurķiem.
- Pēc tam burku labi aizsien un noliek vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!