Sastāvdaļas
- 500 g kāpostu
- 300 g melno rutku
- 100 g burkānu
- 20 g sīpolu
- 10 g ķiploku
- 20 g zaļumu
- 1 ēdamkarote 9% etiķa
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
Pārliešanai: - 0,5 litri ūdens
Pagatavošana
- Sulīgus melnos rutkus un burkānus nomazgā, notīra, noskalo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Svaigus galviņkāpostus notīra no ārējām lapām un sagriež tievās strēmelītēs vai saēvelē.
- Sīpolus un ķiplokus notīra un sīki sagriež.
- Zaļumus – diļļu un pētersīļu lapas – noskalo, nosusina un sīki sagriež.
- Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar garšvielām – sāli, cukuru un zaļumiem.
- Burkā ielej etiķi un sagatavotos dārzeņus ar karoti stingri sapilda, pārlej ar verdošu ūdeni un pasterizē.
- Pirms lietošanas nolej šķidrumu, salātiem pieliek krējumu vai augu eļļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!