Dārzeņu kūka

Dārzeņu kūka Foto: Dārzeņu kūka

Sastāvdaļas

  • 250 g kārtainās bezrauga mīklas
  • 100 - 150 g kūpināta šķiņķa
  • 1 liels tomāts
  • 1 paprika
  • 1 mazs cukīni
  • saišķītis pētersīļu
  • 150 g fetas siera
  • nedaudz olīvu
  • sāls
  • pipari
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 3 olas
  • 100 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Atsaldētu mīklas plāksni izveltnē kvadrātā - tam jābūt lielākam par veidni, kura cepsi kūku.
  2. Mīklas kvadrātu ieklāj apaļā veidnē tā, lai tā malas un stūri pārkaras pāri veidnes malai, un ar dakšiņu sabaksta.
  3. Žāvēto šķiņķi sagriež strēmelītēs, tomātu un papriku mazos kubiciņos, cukīni ripiņās, kuras sadala vēl sīkāk.
  4. Visus dārzeņus sajauc ar sāli, pipariem, var pievienot arī kādu garšaugu maisījumu, iemaisa sasmalcinātus pētersīļus.
  5. Fetas sieru sagriež gabaliņos, olīvas pārgriež uz pusēm.
  6. Siera gabaliņus uzmanīgi kopā ar olīvām iecilā dārzeņos.
  7. Maisījumu liek veidnē ieklātajā mīklā.
  8. Olas sajauc ar sāli, pipariem, maltu muskatriekstu, iemaisa saldo krējumu, pārlej pildījumam veidnē.
  9. Lieko mīklu gar veidnes malu apgriež tā, lai mīkla paceltos 1,5 - 2 cm virs pildījuma. To ērti izdarīt ar šķērēm.
  10. Mīklas maliņu uzloka pildījumam. Veidni liek krāsnī, 200°C temperatūrā cep apmēram 45 minūtes. Gatavu padzesē un tad izņem no veidnes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes