Sastāvdaļas
- 250 g kārtainās bezrauga mīklas
- 100 - 150 g kūpināta šķiņķa
- 1 liels tomāts
- 1 paprika
- 1 mazs cukīni
- saišķītis pētersīļu
- 150 g fetas siera
- nedaudz olīvu
- sāls
- pipari
- šķipsniņa muskatrieksta
- 3 olas
- 100 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Atsaldētu mīklas plāksni izveltnē kvadrātā - tam jābūt lielākam par veidni, kura cepsi kūku.
- Mīklas kvadrātu ieklāj apaļā veidnē tā, lai tā malas un stūri pārkaras pāri veidnes malai, un ar dakšiņu sabaksta.
- Žāvēto šķiņķi sagriež strēmelītēs, tomātu un papriku mazos kubiciņos, cukīni ripiņās, kuras sadala vēl sīkāk.
- Visus dārzeņus sajauc ar sāli, pipariem, var pievienot arī kādu garšaugu maisījumu, iemaisa sasmalcinātus pētersīļus.
- Fetas sieru sagriež gabaliņos, olīvas pārgriež uz pusēm.
- Siera gabaliņus uzmanīgi kopā ar olīvām iecilā dārzeņos.
- Maisījumu liek veidnē ieklātajā mīklā.
- Olas sajauc ar sāli, pipariem, maltu muskatriekstu, iemaisa saldo krējumu, pārlej pildījumam veidnē.
- Lieko mīklu gar veidnes malu apgriež tā, lai mīkla paceltos 1,5 - 2 cm virs pildījuma. To ērti izdarīt ar šķērēm.
- Mīklas maliņu uzloka pildījumam. Veidni liek krāsnī, 200°C temperatūrā cep apmēram 45 minūtes. Gatavu padzesē un tad izņem no veidnes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!