Cukīni - pekanriekstu torte

Cukīni-pekanriekstu torte Foto: Cukīni-pekanriekstu torte

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/2 tējkarote malta muskatrieksta
  • 300 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pupiņa(atdalīta, sēklas saspiestas piestā)
  • 3 olas
  • 250 ml saulespuķu eļļas
  • 300 g rīvētu cukīni
  • 100 g rozīņu
  • 210 g grauzdētu pekanriekstu

Skābā krējuma un laima glazūrai:

  • 225 g pūdercukura
  • 360 g skābā krējuma
  • 1 laima rīvētas miziņas

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 cm lielu kūkas formu.
  2. Samaisa miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli un muskatriekstus dziļā bļodā un noliek maliņā līdz šis maisījums būs nepieciešams.
  3. Atsevišķā bļodā sakuļ cukuru, vaniļas pupiņas sēkliņas, olas un eļļu, un pievieno to miltu maisījumam. Tad pievieno sarīvētos cukīni,rozīnes un 140 g pekanriekstu. Visu kārtīgi samaisa un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā. Liek cepties uz aptuveni 1-1,5 stundām. Kad kūka izcepusies,atdzesē to apmēram 5 minūtes un tad liek to uz seklas paplātes, lai atdzesētu to pilnībā.
  4. Tikmēr sāk gatavot glazūru - lēnā tempā sakuļ pūdercukuru, skābo krējumu un laima miziņas ar elektrisko putotāju līdz masa kļūst viendabīga.
  5. Izņem kūku no formas un dekorē ar sagatavoto glazūru un atlikušajiem pekanriekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes