Cūkgaļas cepetis ar āboliem

Cūkgaļas cepetis ar āboliem Foto: Cūkgaļas cepetis ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas gaļās (muguras gabala)
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīlis
  • 1/2 selerijas saknes
  • 1 kg vidēji lielu saldskābu ābolu
  • 1 kg kartupeļu
  • sāls
  • pipari
  • 1 ēdamkarote kukurūzas eļļas
  • 3 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Cepešpannu noklāj ar šķēlēs sagrieztām garšsaknēm.
  2. Muguras gabala ādu apziež ar eļļu, ierīvē ar sāli un pipariem, liek cepeškrāsnī ar ādu uz leju.
  3. Pielej nedaudz ūdens.
  4. Kad viena puse apcepusi, gaļu apgriež ar ādu uz augšu, ādu sagriež mazos gabaliņos un cep, līdz tā kļūst brūna.
  5. Ābolus sagriež divās daļās, izņem serdi, nomizotus kartupeļus (ja lieli, pārgriež uz pusēm) cep kopā ar cepeti uz vienas pannas.
  6. Cepšanas laika kartupeļus pārkaisa ar sāli.
  7. Kad cepetis, ābol un kartupeļi gatavi, cepeti sagriež šķēlītēs, sakārto cepešbļodā kopā ar ceptajiem kartupeļiem un āboliem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes