Sastāvdaļas
- 60 g cukurs
- 1 olas dzeltenums
- 100 g sviests, istabas temperatūrā
- 180 g kviešu milti
- 1 ēdamkarote medus
- 2 saujas žāvētas dzērvenes
- 1 tējkarote malts kanēlis
- 1:1 tumšā šokolāde - saldais krējums (pārliešanai)
Pagatavošana
- Sviestu saputo ar cukuru. Pievieno olas dzeltenumu un medu. Saputo.
- Masā iemaisa kanēli un žāvētas dzērvenes.
- Ar saldējuma karoti (vai rokām) veido bumbiņas, kuras liek uz cepamās plāts un nedaudz saplacina.
- Cep līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12-15 minūtes. Atdzesē.
- Gatavo glazūru. Saldo krējumu uzkarsē, pārlej tumšajai šokolādei, pāris minūtes pagaida un rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Pārlej cepumiem.
Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve