Sastāvdaļas
- vaniļas saldējums
- 2 olas
- Kellogs (Kellogs sablenderē,bet ne visai smalki vai parullēt ar mīklas rulli)
- eļļa
- ogas pēc izvēles
- karameļu mērce
Pagatavošana
- Sakuļ olas.
- Veidojam no saldējuma bumbu, apviļā olā, tad Kellogsā... un tā trīs piegājieni. Centieties, apviļāt bumbu tā, lai nekur nespīdētu pa starpām saldējums, citādi cepot, tas izlīs eļļā.
- Pēc tam saldētavā liekam lai nosalst vismaz 2 dienas. Saldējumam pirms gatavošanas jābūt diezgan sasalušam.
- Kad gribam baudīt, uzkarsējam eļļu, ņemam no saldētavas ārā, un cepam apmēram 2 minūtes. Iznākums fantastisks. Iekšā saldējums, apkārt smaržīga, kraukšķīga garoziņa.
- Pasniedz ar ogām un karameļu mērci.
Receptes un foto autore: Vlada Vladlena