Cepts saldējums ar karameļu mērci un svaigām ogām

Cepts saldējums ar karameļu mērci un svaigām ogām Foto: Cepts saldējums ar karameļu mērci un svaigām ogām

Sastāvdaļas

  • vaniļas saldējums
  • 2 olas
  • Kellogs (Kellogs sablenderē,bet ne visai smalki vai parullēt ar mīklas rulli)
  • eļļa
  • ogas pēc izvēles
  • karameļu mērce

Pagatavošana

  1. Sakuļ olas.
  2. Veidojam no saldējuma bumbu, apviļā olā, tad Kellogsā... un tā trīs piegājieni. Centieties, apviļāt bumbu tā, lai nekur nespīdētu pa starpām saldējums, citādi cepot, tas izlīs eļļā.
  3. Pēc tam saldētavā liekam lai nosalst vismaz 2 dienas. Saldējumam pirms gatavošanas jābūt diezgan sasalušam.
  4. Kad gribam baudīt, uzkarsējam eļļu, ņemam no saldētavas ārā, un cepam apmēram 2 minūtes. Iznākums fantastisks. Iekšā saldējums, apkārt smaržīga, kraukšķīga garoziņa.
  5. Pasniedz ar ogām un karameļu mērci.

Receptes un foto autore: Vlada Vladlena

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes