Sastāvdaļas
- 250 g austersēņu
- 1 neliels sīpols
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas eļļās
- 1 neliela lauru lapa
- pētersīļu zaļumi
- sīpolloki
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes auzu pārslu
- 2 ēdamkarotes miltu
- garšvielu sāls
- malti melnie pipari
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Austersēnes noslauka kulinārijas salvetē un sīki sagriež.
- Sīpolu notīra un sakapā.
- Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un sautē, līdz tie kļūst zeltaini dzelteni. Pievieno sagrieztas sēnes un cep, līdz viss šķidrums iztvaikojis. Sēnes nedaudz atdzesē.
- Zaļumus sagriež un samaisa. Lauru lapu salauž gabaliņos.
- Sēnēm pievieno sakultu olu, auzu pārslas, miltus, garšvielu sāli, piparus, lauru lapu, zaļumus.
- Sēņu masu ar mikseri sasmalcina. Biezeni noliek uz 20 minūtēm, lai uzbriest.
- Ar karoti veido pankūkas, liek karstā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!