Ceptas austersēnes - pankūkas

Ceptas austersēnes - pankūkas Foto: Ceptas austersēnes - pankūkas

Sastāvdaļas

  • 250 g austersēņu
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas eļļās
  • 1 neliela lauru lapa
  • pētersīļu zaļumi
  • sīpolloki
  • 1 ola
  • 4 ēdamkarotes auzu pārslu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • garšvielu sāls
  • malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Austersēnes noslauka kulinārijas salvetē un sīki sagriež.
  2. Sīpolu notīra un sakapā.
  3. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un sautē, līdz tie kļūst zeltaini dzelteni. Pievieno sagrieztas sēnes un cep, līdz viss šķidrums iztvaikojis. Sēnes nedaudz atdzesē.
  4. Zaļumus sagriež un samaisa. Lauru lapu salauž gabaliņos.
  5. Sēnēm pievieno sakultu olu, auzu pārslas, miltus, garšvielu sāli, piparus, lauru lapu, zaļumus.
  6. Sēņu masu ar mikseri sasmalcina. Biezeni noliek uz 20 minūtēm, lai uzbriest.
  7. Ar karoti veido pankūkas, liek karstā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes