Biezpiena sacepums „Gardums”

Biezpiena sacepums „Gardums” Foto: Biezpiena sacepums „Gardums”

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena 12% tauku
  • 400 g lielo rozīņu
  • 3 olas
  • 1/2 glāzes mannā
  • 1/2 glāzes piena
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • vanilīns
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Biezpienu izberž caur sietu.
  2. Rozīnes mērcē siltā ūdenī, tad nosusina ar papīra dvieli.
  3. Olas sakuļ, pievieno mannā, kas izmērcēta pienā, cukuru, cepamo pulveri, vanilīnu - visu samaisa, pievieno biezpienu - vēlreiz samaisa.
  4. Veidni kārtīgi ieziež ar sviestu, liek rozīnes, virsū rozīnēm liek biezpiena masu.
  5. Cep sakarsētā krāsnī, kamēr virsma sabiezē.
  6. Tad veidni izņem, noklāj sacepumu ar skābo krējumu, liek atpakaļ krāsnī. 
  7. Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes