Sastāvdaļas
- 1 kg biezpiena 12% tauku
- 400 g lielo rozīņu
- 3 olas
- 1/2 glāzes mannā
- 1/2 glāzes piena
- 1/2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- vanilīns
- 1 paciņa cepamā pulvera
Pagatavošana
- Biezpienu izberž caur sietu.
- Rozīnes mērcē siltā ūdenī, tad nosusina ar papīra dvieli.
- Olas sakuļ, pievieno mannā, kas izmērcēta pienā, cukuru, cepamo pulveri, vanilīnu - visu samaisa, pievieno biezpienu - vēlreiz samaisa.
- Veidni kārtīgi ieziež ar sviestu, liek rozīnes, virsū rozīnēm liek biezpiena masu.
- Cep sakarsētā krāsnī, kamēr virsma sabiezē.
- Tad veidni izņem, noklāj sacepumu ar skābo krējumu, liek atpakaļ krāsnī.
- Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!