Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 100 g cukura
- 100 g mannā
- 50 ml piena
- 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 2 olas
- 1 paciņa vanilīna
Pagatavošana
- Biezpienu, cukuru, olas, sviestu, pienu, vanilīnu liek dziļā traukā un sakuļ ar mikserpulti.
- Pakāpeniski pievieno mannā (turpina kult), lai neveidotos kunkuļi.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Biezpiena masu lej veidnē, un noliek malā uz 40 minūtēm, lai mannā uzbriestu.
- Uzkarsē krāsni līdz 180-200 °C temperatūrai.
- Veidni liek krāsnī un cep 30 minūtes.(Jo veidne mazāka, jo ilgāk jācep sacepums).
- Sacepuma gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu.
- Pasniedz vēl mazliet siltu, vai pavisam atdzesētu (pēc savas gaumes).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!