Sastāvdaļas
- 180 g biezpiena
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 11 ēdamkarotes miltu
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 1 liels ābols
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes ūdens
- malts kanēlis pēc garšas
Pagatavošana
- Samaisa mīklu no biezpiena, sviesta, olas un miltiem, pievieno sāli un cepamo pulveri.
- Mīklu patur mazliet ledusskapī.
- No sviesta, ūdens un cukura, pannā izvāra karameli - nedaudz biezu.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu ābolu, samaisa, mazliet pavāra 3 minūtes un noliek dzesēties.
- Mīklu izrullē, izspiež aplīšus, uz aplīšiem liek atdzesētu pildījumu, pārkaisa ar kanēli.
- No mīklas salipina pīrādziņus.
- Cep 170-180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Pirms cepšanas, pīrādziņus noziež ar pienu, lai iegūtu zeltainu garoziņu.
- Kad gatavi pīrādziņi atdzesēti, pārkaisa tos ar pūdercukuru vai kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!