Sastāvdaļas
- 250 g biezpiena
- 1 neliels kabacis
- 3 olas
- 100 g sviesta
- 200-250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- mazliet diļļu
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Sakuļ biezpienu ar olām.
- Sviestu izkausē un noliek, lai atdziest.
- Citā bļodā izsijā miltus un samaisa ar cepamo pulveri.
- Kabaci sarīvē uz rupjās rīves.
- Dilles sakapā.
- Kabacim izžmiedz lieko sulu, samaisa ar dillēm un pievieno biezpiena masai.
- Pievieno sviestu, sāli, piparus, samaisa.
- Pievieno miltus, samīca mīklu.
- Iepilda mīklu pa 2/3 ietaukotās kēksu veidnītēs, cep 35-40 minūtes.
- Cepšanās laikā krāsns durtiņas nedrīkst atvērt, jo citādi mīkla saplaks!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!