Sastāvdaļas
- 2 glāzes piena
- ¼ rauga
- 300 g sviesta vai margarīna
- 150-200 g cukura
- 10 graudiņi kardamona
- sāls
- milti pēc vajadzības
Pagatavošana
- Siltā pienā iemaisa pusi no miltu daudzuma, ar cukuru izšķīdinātu raugu pamatīgi sakuļ.
- Liek uzrūgt.
- Pievieno ar cukuru saputotu taukvielu, sasmalcinātu kardamonu, miltus un visu labi samīca, pārsedz un uzraudzē.
- Veido mazas, apaļas bumbiņas vai garenas standziņas.
- Liek uz apziestas plāts, ļauj uzrūgt, apziež ar olu un cep karstā krāsnī 10 minūtes.
- Kad atdzisušas, sagriež un kaltē mēreni karstā krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!