Ar olu un dārzeņiem cepti rīsi

Ar olu un dārzeņiem cepti rīsi Foto: Ar olu un dārzeņiem cepti rīsi

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa iepriekšējā dienā novārītu rīsu
  • bekons
  • burkāns
  • sīpols
  • Ķīnas kāposts
  • tomāti
  • selerija
  • 2-3 daiviņas ķiploka
  • paprika
  • asais pipars
  • ingvers
  • laims
  • 2 olas
  • ēdamkarote sojas mērces
  • tējkarote zivju mērces
  • ēdamkarote sezama eļļas
  • sāls pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Tomātiem noņemam mizu.
  2. Visus dārzeņus sasmalcina pēc pašu velmēm.
  3. Sakarsētā eļļā liekam bekonu un dārzeņus, pievienojam rīvētu ingveru un smalki sagrieztu aso piparu.
  4. Maisot apcepam. Tad pievieno rīsus, sojas un zivju mērces, sezama eļļu.
  5. Nedaudz apcep un tad pie liek olas, iemaisa rīsos, cep līdz gatavas.
  6. Pasniedzam ar laima šķēlīti, saldskābo mērci un zaļumiem.

Šajā ēdienā varam izmantot no iepriekšējās dienas pāri palikušos rīsus. Arī dārzeņus varam pievienot kas ledusskapī aizķērušies.

Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes