Sastāvdaļas
- 1 paciņa iepriekšējā dienā novārītu rīsu
- bekons
- burkāns
- sīpols
- Ķīnas kāposts
- tomāti
- selerija
- 2-3 daiviņas ķiploka
- paprika
- asais pipars
- ingvers
- laims
- 2 olas
- ēdamkarote sojas mērces
- tējkarote zivju mērces
- ēdamkarote sezama eļļas
- sāls pēc garšas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Tomātiem noņemam mizu.
- Visus dārzeņus sasmalcina pēc pašu velmēm.
- Sakarsētā eļļā liekam bekonu un dārzeņus, pievienojam rīvētu ingveru un smalki sagrieztu aso piparu.
- Maisot apcepam. Tad pievieno rīsus, sojas un zivju mērces, sezama eļļu.
- Nedaudz apcep un tad pie liek olas, iemaisa rīsos, cep līdz gatavas.
- Pasniedzam ar laima šķēlīti, saldskābo mērci un zaļumiem.
Šajā ēdienā varam izmantot no iepriekšējās dienas pāri palikušos rīsus. Arī dārzeņus varam pievienot kas ledusskapī aizķērušies.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!