Apelsīnu kēkss ar glazūru

Apelsīnu kēkss ar glazūru Foto: Apelsīnu kēkss ar glazūru

Sastāvdaļas

  • 130 g sviesta
  • 165 g cukura
  • 2 olas
  • 225 g miltu
  • 1 + 1/4 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ēdamk. piena
  • 4 ēdamk. svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • rīvēta apelsīna miziņa

Glazūrai:

  • 175 g pūdercukura
  • 2 ēdamk. svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • apelsīna šķēlītes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Sviestam, olām, apelsīnu sulai jābūt istabas temperatūrā.
  2. Sviestu un cukuru sakuļ ar mikserpulti gaisīgā masā.
  3. Olas pievieno pa vienai, pēc katras pievienošanas, kuļot 2-3 minūtes.
  4. Miltus un cepamo pulveri izsijā caur sietu, 2-3 reizes.
  5. Miltus un cepamo pulveri pievieno olu un sviesta maisījumam, pielej pienu, apelsīnu sulu un rīvētu apelsīna miziņu.
  6. Visu sakuļ viendabīgā masā. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  7. Kēksa veidnē ieklāj cepamo papīru, nedaudz to ieeļļo. Lej mīklu veidnē, cep 55 minūtes.
  8. Kēksu pilnībā atdzesē (tam jābūt istabas temperatūrā, pirms uzklāt glazūru).
  9. Gatavo glazūru - apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru viendabīgā masā.
  10. Uzklāj kēksam. Kēksu rotā ar apelsīna šķēlīšu pusītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes