Ābolu un maizes pudiņš

Ābolu un maizes pudiņš Foto: Ābolu un maizes pudiņš

Sastāvdaļas

  • 6 āboli
  • 500 ml saldā krējuma
  • 400 g nobriedušas baltmaizes
  • 100 g rozīņu
  • 50 g sviesta
  • 4 olas
  • rums
  • 175 g pūdercukura
  • 1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana

  1. Rozīnes noplaucē verdošā ūdenī un mērcē rumā apmēram divas stundas.
  2. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. Pannā izkausē sviestu, pievieno 150 gramu pūdercukura un liek sautēties ābolus. Visu laiku maisa.
  4. Pēc aptuveni piecām minūtēm āboli kļūs caurspīdīgi.
  5. Katliņā ielej saldo krējumu un liek sautētos ābolus. Uz mazas uguns visu uzvāra.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  7. Maizi sagriež pirksta biezuma šķēlēs un ar pusi maizes blīvi noklāj cepamtrauka apakšu.
  8. Uz maizes liek krējumā uzkarsētos ābolus un rumā izmērcētās rozīnes.
  9. Tad liek otro maizes kārtu. Pārlej ar saldo krējumu, kas palika katliņā pēc ābolu izņemšanas.
  10. Olas saputo ar atlikušo pūdercukuru un kanēli. Ar šo masu pārlej kārtojumu un liek krāsnī.
  11. Cep apmēram 40 minūtes, līdz ola sarecējusi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes