Sastāvdaļas
- 6 āboli
- 500 ml saldā krējuma
- 400 g nobriedušas baltmaizes
- 100 g rozīņu
- 50 g sviesta
- 4 olas
- rums
- 175 g pūdercukura
- 1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana
- Rozīnes noplaucē verdošā ūdenī un mērcē rumā apmēram divas stundas.
- Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Pannā izkausē sviestu, pievieno 150 gramu pūdercukura un liek sautēties ābolus. Visu laiku maisa.
- Pēc aptuveni piecām minūtēm āboli kļūs caurspīdīgi.
- Katliņā ielej saldo krējumu un liek sautētos ābolus. Uz mazas uguns visu uzvāra.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Maizi sagriež pirksta biezuma šķēlēs un ar pusi maizes blīvi noklāj cepamtrauka apakšu.
- Uz maizes liek krējumā uzkarsētos ābolus un rumā izmērcētās rozīnes.
- Tad liek otro maizes kārtu. Pārlej ar saldo krējumu, kas palika katliņā pēc ābolu izņemšanas.
- Olas saputo ar atlikušo pūdercukuru un kanēli. Ar šo masu pārlej kārtojumu un liek krāsnī.
- Cep apmēram 40 minūtes, līdz ola sarecējusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!