Sastāvdaļas
- 4 glāzes miltu
- 6 olas
- 200 g margarīna vai sviesta
- 2 glāzes cukura
- 6 ēdamkarotes piena
- 2 kg ābolu (antonovku)
- 1/2 paciņas cepamā pulvera vai 1 tējkarote dzeramās sodas
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, pārgriež gareniski četrās vai sešās daļās un sajauc ar pusi cukura.
- Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus un pienu, kurā iejaukts cepamais pulveris vai dzeramā soda.
- Iesijā miltus un visu labi sajauc. Viegli iecilā saputotus olu baltumus.
- Veidni izklāj ar pergamenta papīru, liek mīklu un vienādi izlīdzina.
- Sacukurotās ābolu šķēlītes gareniski iespiež mīklā līdz pat veidnes dibenam.
- Pārlej ar sulu, kas atlikusi no āboliem un cukura.
- Cep karstā krāsnī apmēram stundu. Gatavu caur sietiņu apkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!