Ābolu daiviņas karamelē
Augļu-ogu ēdienu receptes
Saldo ēdienu receptes
āboli
augu eļļa
cukurs
milti
ola
sezama eļļa
sezama sēkliņas
Foto: Ābolu daiviņas karamelē
Sastāvdaļas
- 180 g miltu
- 1 ola
- 2 āboli
- 400 ml augu eļļas
- 35 ml sezama eļļas
- 175 g cukura
- 20 g sezama sēkliņu
Pagatavošana
- Miltus samaisa ar sakultu olu un 2 ēdamkarotēm auksta ūdens.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās, apviļā sausos miltos.
- Nopurinot liekos miltus, ābolu daiviņas, liek olu-miltu maisījumā, kārtīgi apmaisa.
- Ābolu daiviņas fritē, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Fritējot, ābolu daiviņas liek vienu pēc otras, skatoties, lai tās nesalīp.
- Gatavas, fritētās ābolu daiviņas liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
- Pannā uzkarsē sezama eļļu, uz vidējas uguns.
- Ja sezama eļļa ir tumša(iegūta no grauzdētām sezama sēkliņām), tai pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas.
- Karstai eļļai pievieno cukuru, pastāvīgi maisot, karamelizē.
- Tiklīdz karamele kļūst zeltaina, uguni samazina līdz minimumam.
- Pievieno sezama sēkliņas, fritētās ābolu daiviņas, visu samaisa.
- Ābolus karamelē liek šķīvī, kas mazliet ieziests ar eļļu.
- Pirms ēšanas, katru ābola daiviņu mazliet pamērcē ledainā ūdenī, karamele padzisīs un nelips pie zobiem.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes