Zemeņu siera kūka

Zemeņu siera kūka Foto: Zemeņu siera kūka

Sastāvdaļas

  • 100 g cepumu
  • 50 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 560 g zemeņu
  • 100 g pūdercukura
  • 8 g kukurūzas cietes
  • 670 g krēmveidīga siera
  • 420 g piena
  • 30 ml citrona sulas
  • 3 olas

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina.
  2. Pievieno izkausētu sviestu, cukuru - samaisa viendabīgā masā.
  3. Cepumu masu lej veidnē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Zemenes samīca biezenī, pieber pūdercukuru,kukurūzas cieti, samaisa.
  5. Zemeņu maisījumu lej katlā, maisot vāra, uz vidējas uguns 2 minūtes.
  6. Krēmveidīgo sieru sakuļ ar pienu viendabīgā masā, pievieno citronu sulu, samaisa.
  7. Nelielā ātrumā sakuļ olas, pievieno siera masai, samaisa.
  8. Veidni ar cepumu pamatni izņem no ledusskapja, uzklāj siera masu, virsū uzlej zemeņu maisījumu (1/3 glāzes zemeņu maisījuma atstāj pasniegšanai).
  9. Ar nazi sagriež kūku gabalos, tad to liek 150 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, cep 1 stundu.
  10. Pasniedz atdzesētu, ar zemeņu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes