Sastāvdaļas
- 100 g cepumu
- 50 g cukura
- 80 g sviesta
- 560 g zemeņu
- 100 g pūdercukura
- 8 g kukurūzas cietes
- 670 g krēmveidīga siera
- 420 g piena
- 30 ml citrona sulas
- 3 olas
Pagatavošana
- Cepumus sadrupina.
- Pievieno izkausētu sviestu, cukuru - samaisa viendabīgā masā.
- Cepumu masu lej veidnē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Zemenes samīca biezenī, pieber pūdercukuru,kukurūzas cieti, samaisa.
- Zemeņu maisījumu lej katlā, maisot vāra, uz vidējas uguns 2 minūtes.
- Krēmveidīgo sieru sakuļ ar pienu viendabīgā masā, pievieno citronu sulu, samaisa.
- Nelielā ātrumā sakuļ olas, pievieno siera masai, samaisa.
- Veidni ar cepumu pamatni izņem no ledusskapja, uzklāj siera masu, virsū uzlej zemeņu maisījumu (1/3 glāzes zemeņu maisījuma atstāj pasniegšanai).
- Ar nazi sagriež kūku gabalos, tad to liek 150 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, cep 1 stundu.
- Pasniedz atdzesētu, ar zemeņu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!