Zemeņu mērce pie gaļas

Zemeņu mērce pie gaļas Foto: Zemeņu mērce pie gaļas

Sastāvdaļas

  • 450 ml zemeņu
  • 50 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • citrons
  • tējkarote malta estragona
  • 1/2 tējkarotes asās paprikas pulvera
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
  2. Zemenes sagriež gabaliņos.
  3. Ogas saber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno baltvīna etiķi, citrona sulu un smalki rīvēto miziņu, sāli un garšvielas (izņemot estragonu). Vāra uz lēnas uguns, līdz zemenes izšķīdušas.
  4. Masu izberž caur sietu un pievieno maltu estragonu. Samaisa un atdzesē.
  5. Pasniedz ar grlētu vai ceptu gaļu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes