Zemeņu - biezpiena kūka

Zemeņu - biezpiena kūka Foto: Zemeņu - biezpiena kūka

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 olas
  • 100 g auksta sviesta
  • 100 g cukura
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 300 ml zemeņu ievārījuma
  • 500 g biezpiena
  • 450 g skābā krējuma
  • 120 g cukura
  • 1/2 tējk. "X-tra" vaniļas cukura
  • 1 ola
  • mīksts sviests veidnei
  • milti darba virsmai
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējkarote piena

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu. Sviestu sagriež mazos gabaliņos. Miltus izsijā uz darba virsmas, pievieno olas, sviestu, cukuru un sāli. Visas sastāvdaļas rūpīgi ar nazi sakapā. Tad ar rokām mīca mīklu, līdz tā ir kļuvusi elastīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un vismaz uz 30 minūtēm liek ledusskapī. 
  2. Gatavo pildījumu. Biezpienu samaisa ar skābo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un olu.
  3. Apmēram 2/3 mīklas izrullē un ieklāj ietaukotā kūkas formā. Pa virsu klāj cepamo papīru un ieber slogu (piemēram, zirņus). Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes 200°C temperatūrā. Kad pamatne ir izcepusies, slogu noņem un uz mīklas izklāj biezpiena pildījumu. Pa virsu liek zemeņu ievārījumu. 
  4. Atlikušo mīklu izrullē un sagriež strēmelēs. Strēmeles pinuma rakstā kārto uz kūkas. Olas dzeltenumu samaisa ar pienu un apsmērē strēmeles. Kūku cep vēl apmēram 25–30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kuku pilnībā atdzesē un griež gabalos.

Recepte no grāmatas "Kūkas", izdevniecība whitebook.lv 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes