Sastāvdaļas
- 500 g zaķa gaļas bez kauliem
- 100 g speķa
- sāls
- rīvēti muskatrieksti
- pastētes garšvielas maisījums
- 4 paegļogas
- 4 ēdamkarotes paegļogu degvīna
- 2 sīpoli
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes pētersīļu zaļumu
- 1 ola
- 5 ēdamkarotes krējuma
- 3 ēdamkarotes madeiras
- 1 ēdamkarote auzu pārslu
- 250 g kārtainās mīklas
- 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina un kopā ar speķi samaļ.
- Maltās gaļas masai pieliek sāli, šķipsniņu muskatrieksta, garšvielas, miezerī saberztas paegļogas un degvīnu.
- Sīpolus sagriež un apcep sviestā. pieliek pētersīļus, olu un krējumu.
- Masu atdzesē un pievieno maltajai gaļai. Pielej madeiru. Ja maltās gaļas masa ir pārāk šķidra, pieliek auzu pārslas.
- Pastētes cepšanai paredzētu četrkantīgu veidni izklāj ar izveltnētu mīklu. Saliek maltās gaļas masu un virsū uzliek mīklas "vāku". Virspusi pārziež ar sakultu olas dzeltenumu. Mīklas maliņas stingri aizspiež.
- Lai cepot brīvi varētu izplūst tvaiks, ar nazi mīklā izveido dažus caurumus.
- Pastēti liek cepties iepriekš līdz 250°C sakarsēta cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 200°C) un cep apmēram 30 - 35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!