Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās mīklas
- 6 vistu kājiņas
- 300 g sēņu (svaigu vai saldētu)
- 700 g kartupeļu
- 150 g sīpolu
- 50 ml piena
- 30 g sviesta
- sāls
- pipari
- augu eļļa
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, izvāra.
- Sīpolus sīki sakapā.
- Sēnes sagriež mazos gabaliņos.
- Sakarsētā eļļā apcep sīpolus.
- Pievieno sēnes, cep tik ilgi, kamēr iztvaiko liekais šķidrums (apmēram 15 minūtes).
- Vistu kājiņas apsāla, sapiparo, cep pannā, augu eļļā,kamēr gatavas (apmēram 25-30 minūtes), atdzesē.
- Izvārītajiem kartupeļiem pievieno sviestu, sastampā biezenī.
- Biezenim pievieno pienu, pieber sāli pēc garšas, samaisa.
- Kartupeļu biezeni samaisa ar sēnēm, atdzesē.
- Kārtaino mīklu izrullē 3 mm biezumā, izgriež taisnstūri, mīklas atgriezumus saglabā.
- Mīklu sagriež kvadrātos 15x15 cm diametrā.
- No mīklas atgriezumiem veido mazus aplīšus, kurus liek kvadrāta vidū, lai mīklas apakša neplīstu.
- Katra kvadrāta vidū liek 2-3 ēdamkarotes kartupeļu - sēņu pildījuma.
- Uz pildījuma katrā kvadrātā liek vistas kājiņu.
- Mīklas kvadrāta malas paceļ uz augšu, savāc maisiņā un notin ar diegu (ne pārāk cieši).
- Veidni ietauko ar eļļu vai ieklāj cepamo papīru.
- Mīklas maisiņus liek veidnē.
- Vistu kājiņu kaulus var aptīt ar foliju, lai neapdeg.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
- Cep 15-20 minūtes, kamēr maisiņi kļūst zeltaini.
- Gataviem maisiņiem noņem diegus, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!