Vistas gaļas un baraviku pīrāgs

Vistas gaļas un baraviku pīrāgs Foto: Vistas gaļas un baraviku pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 125 g margarīna
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 250 g miltu
  • 1/3 tējkarotes sāls
Pildījumam:
  • 330 g vistas filejas
  • 250 g baraviku
  • 180 g sīpolu
  • 14 ķirštomātiņu
  • sāls, malti melnie pipari, augu eļļa
Pārliešanai:
  • 150 cieta siera
  • 300 ml saldā krējuma 33% tauku

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - bļodā iesijā miltus, pievieno rupji sarīvētu margarīnu, samaisa.
  2. Pievieno olu, sāli, ūdeni, samīca mīklu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Gatavo pildījumu - sīki sagriež sīpolus un apcep augu eļļā, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes, pieber sāli, piparus - cep 5 minūtes.
  4. Vistas fileju izvāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež mazos gabaliņos.
  5. Gaļu pievieno sēnēm - samaisa - pildījums gatavs.
  6. Gatavo mērci pārliešanai - bļodā lej saldo krējumu, pievieno rīvētu sieru, kārtīgi samaisa.
  7. Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē.
  8. Mīklu liek veidnē, ar noņemamām maliņām - veidni ietaukot nevajag.
  9. Veido mīklas maliņas, uz mīklas liek pildījumu, ķirštomātus pārgriež uz pusēm un liek uz pildījuma, ar pārgriezto pusi uz leju.
  10. Pārlej saldā krējuma mērci.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes