Vistas gaļas salāti ar melnajām plūmēm un valriekstiem

Vistas gaļas salāti ar melnajām plūmēm un valriekstiem Foto: Vistas gaļas salāti

Sastāvdaļas

  • 1-2 kūpinātas vistas filejas
  • 300 g burkānu
  • 300 g cieta siera
  • 5-6 cieti vārītas olas
  • 1 glāze žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
  • 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 250 g jogurta bez piedevām
  • 250 g majonēzes
  • sāls, pipari pēc garšas
  • mazliet citrona sulas

Pagatavošana

  1. Burkānus sarīvē skaidiņās, uzber sāli, pielej citrona sulu, cukuru, samaisa, atstāj marinēties.
  2. Vistas gaļu sagriež gabaliņos, plūmes sagriež plānās sloksnītēs (pirms tam plūmes aplej ar verdošu ūdeni, patur 10 minūtes).
  3. Olu dzeltenumus un baltumus atsevišķi sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Sieru rupji sarīvē un samaisa ar jogurtu un majonēzi, pievieno sakapātus ķiplokus, vēlreiz samaisa.
  5. Sausā pannā apgrauzdē valriekstus, samaisa ar burkāniem.
  6. Lēzenā šķīvī liek kārtās - burkāni ar valriekstiem, uzklāj majonēzes maisījumu, vistas gaļa ar plūmēm, uzklāj majonēzes maisījumu.
  7. Salātus pārkaisa ar olu baltumiem un dzeltenumiem.
  8. Pirms pasniegšanas, salātus patur ledusskapī, vismaz uz stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes