Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 vistas gaļas šķēles (izdauzītas ar gaļas āmuriņu)
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote kaltēta oregano
- 450 ml Marinaras mērces
- 220 g rīvēta Mocarellas siera
- 1 gareniski pārgriezta bagete, sagriezta 4 daļās, grauzdē tosterī
- 1/4 glāzes svaigu, sakapātu pētersīļu
- 1/2 glāzes rīvmaizes
- 1 ēdamkarote kausēta sviesta
- rupjā sāls, malti melnie pipari
- rīvēts Parmas siers pasniegšanai
Pagatavošana
- Pannā sakarsē sviestu.
- Vistas gaļu apsāla un sapiparo no abām pusēm, liek pannā.
- Uzkaisa timiānu un oregano, uzliek pannai vāku, cep 4 minūtes.
- Gaļu apgriež otrādi, uzkaisa atlikušo timiānu un oregano, uzliek atkal pannai vāku, turpina cept 4 minūtes, kamēr parādās gaiši-brūna garoziņa.
- Uzlej Marinaras mērci, tā lai tā, pārsegtu gaļu, sautē uz lēnas uguns 7 minūtes.
- Mērce mazliet sabiezēs, uzkaisa Mocarellas sieru.
- Visu pārliek veidnē, cep sakarsētā krāsnī, 5 minūtes, lai siers izkūst un mazliet apbrūnē.
- Bļodā samaisa sviestu ar rīvmaizi, pieber sāli, piparus.
- Rīvmaizes maisījumu pārlej veidnē, turpina cept sakarsētā krāsnī, 2 minūtes, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
- Gaļu, uzmanīgi pārliek, ar visu mērci uz grauzdēto bageti.
- Pārlej ar mērci, kurā viss cepās.
- Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem, un Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!