Vistas gaļa ar sieru mērcē

Vistas gaļa ar sieru mērcē Foto: Vistas gaļa ar sieru mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 vistas gaļas šķēles (izdauzītas ar gaļas āmuriņu)
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 450 ml Marinaras mērces
  • 220 g rīvēta Mocarellas siera 
  • 1 gareniski pārgriezta bagete, sagriezta 4 daļās, grauzdē tosterī  
  • 1/4 glāzes svaigu, sakapātu pētersīļu
  • 1/2 glāzes rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta
  • rupjā sāls, malti melnie pipari
  • rīvēts Parmas siers pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Pannā sakarsē sviestu.
  2. Vistas gaļu apsāla un sapiparo no abām pusēm, liek pannā.
  3. Uzkaisa timiānu un oregano, uzliek pannai vāku, cep 4 minūtes.
  4. Gaļu apgriež otrādi, uzkaisa atlikušo timiānu un oregano, uzliek atkal pannai vāku, turpina cept 4 minūtes, kamēr parādās gaiši-brūna garoziņa.
  5. Uzlej Marinaras mērci, tā lai tā, pārsegtu gaļu, sautē uz lēnas uguns 7 minūtes. 
  6. Mērce mazliet sabiezēs, uzkaisa Mocarellas sieru. 
  7. Visu pārliek veidnē, cep sakarsētā krāsnī, 5 minūtes, lai siers izkūst un mazliet apbrūnē. 
  8. Bļodā samaisa sviestu ar rīvmaizi, pieber sāli, piparus. 
  9. Rīvmaizes maisījumu pārlej veidnē, turpina cept sakarsētā krāsnī, 2 minūtes, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa. 
  10. Gaļu, uzmanīgi pārliek, ar visu mērci uz grauzdēto bageti.
  11. Pārlej ar mērci, kurā viss cepās. 
  12. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem, un Parmas sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes