Sastāvdaļas
- 4 vistas filejas
- 30 g sviesta
- 2 glāzes vistas buljona
- ½ glāzes brendija
- 3 ēdamkarotes sinepju
- ½ glāzes saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes sagrieztu sīpolloku
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Vistas filejas izdauza ar gaļas āmuru tā, lai tās būtu vienāda biezumā - apmēram 1 cm.
- Uzber sāli un piparus, cep sakarsētā sviestā no abām pusēm zeltaini brūnas.
- Uz pannas uzber sīpollociņus un maisot sautē 2 - 3 minūtes. Uzlej brendiju, maisot karsē, līdz tas ir gandrīz iztvaikojis.
- Pielej vistas gaļas buljonu, karsē vēl 3 - 4 minūtes.
- Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu cieti, sinepes, pielej mērcei uz pannas un maisot karsē, līdz tā sabiezējusi. Gatavo mērci pārlej ceptajai vistas filejai.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!