Sastāvdaļas
- 500 g vistu aknu
- 600 g šampinjonu
- 2 šķipsnas cukura
- sāls
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Aknas izvāra un liek atdziest tās.
- Tad nomizo šampinjonu sagriež plāni tos un liek pannā apcepties, kamēr gatavi.
- Tad aknas ņem kopā ar izceptiem šampinjoniem un samaļ gaļas mašīnā (to dara 2 reizes).
- Samalto masu liek pannā, kur pievieno klāt sāli un cukuru, to masu uzsilda līdz pirmajiem burbuļiem, tad ņem nost un liek atdziest masai.
- Kad masa atdzisusi tad ņem mandeļu skaida uzber kaudzīti un tad tajā kaudzītē ieliek 1 tējkarotes aknu masas un apviļā mandeļu skaidās veidojot trifeli.
Receptes autore: Kristīne Jukša
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!