Vista pikantā zemesriekstu mērcē

Vista pikantā zemesriekstu mērcē Foto: Vista pikantā zemesriekstu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas gaļas bez kauliem
  • 1 vidēji liels sakapāts sīpols
  • 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
  • 1 sīki sagrieztas zaļās paprikas pāksts
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 150 g riekstu sviesta
  • 500 ml vistas buljona
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote koriandra
  • 1 tējkarote romiešu ķimeņu (kumina)
  • 1 tējkarote sarkano piparu plēksnīšu
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Dziļā pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus, ķiplokus un papriku.
  2. Dārzeņus izņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep vistas gabaliņus zeltaini brūnus.
  3. Pievieno ceptos dārzeņus.
  4. Nelielā katliņā samaisa riekstu sviestu, vistas buljonu, kurkumu, koriandru, romiešu ķimenes, sarkanos piparus, sāli un piparus un karsē, līdz viss labi sajaucies - aptuveni 5 minūtes.
  5. Vistu liek karstumizturīga veidnē un pārlej mērci.
  6. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz vistas gaļa mīksta.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes